Current Situation and Trends in the Production and Consumption of Cambur (Musa AAA) in Venezuela, 1949-2010
Keywords:
Muse AAA, Black Sigatoka, giant pin, FAO, Thiamin, Niacin, Riboflabin, ConsumptionAbstract
Based on the analysis and processing of information from the official statistics of the Ministry of Popular Power for Agriculture and Land (MPPPAT) and the Food Balance Sheets of the National Institute of Nutrition (INN-HBA); The study seeks to know the current situation of banana production and consumption in Venezuela.
Downloads
References
Abreu, Edgar y Ablan, Elvira. (1996). 25 años de cambios alimentarios en Venezuela, 1970-1994. Ediciones Fundación Polar, Caracas.
Abreu, Edgar y Ablan, Elvira. Venezuela efectos nutricionales de los cambios alimentarios, 1980-2005. Agroalimentaria (Mérida), (24): 11-33. 2007.
Anido, Daniel; García Álvarez-Coque, José; Hassan, Ouabouch. El sector de frutas y hortalizas español y la política agraria común: actualidad y perspectivas el marco de la organización común: actualidad y perspectivas el marco de la organización común de mercados. Agroalimentaria (Mérida), (31): 115-139. 2010.
Anido, José y Cartay, Rafael. (2010). El plátano en la gastronomía venezolana (Musa paradisiaca / Harton cv). Universidad de Los Andes Talleres Gráficos Universitarios. Mérida - Venezuela.
Avilan, Luis; Leal, Freddy y Batista, Damasco. (1992). Manual de fruticultura. Principios y manejo de la producción. Editorial América. Caracas – Venezuela.
Calvani, Francisco. (2003). 51 años de trayectoria energética y nutricional en Venezuela. Editorial Ex – Libris. Fundación Polar.
Lescot, Thierry. (2009). Estado actual de la producción mundial de musáceas. Conferencia en el Primer Simposio Internacional de Plátano y Banano, santa Bárbara del Zulia – Venezuela. UNESUR - Santa Bárbara del Zulia – Venezuela. Junio 2009. CIRAD - Montpellier – Francia.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NoDerivatives 4.0 International License.